Samos roadtrip

Sista dagen på Samos så var vi redo (och hotellet lyckades fixa en bil) för att ge oss ut på en roadtrip runt ön. Vi fick en gul fin bil som knappt tog oss framåt, men som passade oss fint. Serpentinvägarna var ändå inte direkt till för att köra fort på.
 
Vi började vår resa med ett stopp i Crossfit-boxen i Karlovasi innan vi tog oss vidare mot Potami för att äta lunch och ta ett svalkande bad. Dagens egentliga huvudmål var Potami Waterfalls som vi fått tips om att se.
 
Vi kunde låta bilen stå kvar på parkeringen efter vi ätit vid stranden. Därifrån var det kanske en 15–20 minuters promenad i skogen längst med bäcken som ledde fram till vattenfallet. Men för att komma hela vägen fram behövde man lämna sina saker och gå i vattnet en bit, det räckte upp till bröstet när det var som djupast. Som tur var hade vi läst att det var bra att ha skor på sig eftersom det fanns vassa stenar på botten. Vi valde dock att ta med oss våra saker, men var tvungna att ha dom över huvudet vissa bitar för att det inte skulle bli blött. Det gjorde också att vi inte kunde ta oss längre än till det första vattenfallet (finns tre strycken i olika höjder vad jag förstod det som).
 
Det var verkligen en helt fantastisk plats. Jag var lite skeptisk på vägen dit och inte vidare imponerad. Men när man väl började gå i vattnet och solen speglade sig i vattnet som skapade ett magiskt ljus mellan klippväggarna så var jag otroligt glad att vi åkte dit. Det var en fin upplevelse och att man behövde gå i vattnet för att ta sig fram till vattenfallet gav allt en extra krydda. Nästa gång tänker jag ha med mig en GoPro-kamera och ta mig upp till dom andra vattenfallen.
 
Vi fortsatte sen vår bilfärd runt ön som tog ett par timmar. Avslutade dagen på en av paradisstränderna i närheten av Kokkari där vi bodde. Samos är en helt fantastiskt vacker ö och man hade utsikt över byarna och havet nästan hela vägen runt. Jag är inte alls främmande för att åka tillbaka, resmålet överträffade alla mina förväntningar.
 
2 kommentarer
publicerat i Resor
Taggar: Potami, Potami waterfalls, Roadtrip, Samos, Samos Metalize Box, Samos waterfalls, Yellow car

Monthly backfire

Ni vet när man vaknar på morgonen och det känns som att hela världen gått under. Det har den oftast inte, det är bara den där veckan. Saker som vanligtvis får en på bra humör, gör en bara deppigare och man vill helst bara ligga kvar i sängen.
 
Idag var jag bokad på pass med clean and jerk som teknik. Clean som var övningen som pajade min axel. Jag var nervös men taggad för att äntligen göra min favoritövning igen. Men it backfired. Jag tog det lugnt och hade Coach Chrilles stöd. Det funkade med både squat clean, power clean och jerk med bara 15-stången. Jag la på tio kilo och fortsatt. Det funkade okej första repsen. Men sen började det kännas i axeln ändå. F*ck! Fick gå tillbaka till att göra hang squat cleans och skippa jerken. Gjorde några reps till, packade ihop och gick hem med tårar i ögonen.
 
Att något som vanligtvis gör mig så lycklig kan göra mig så frustrerad. För det är det det handlar om, frustration av att inte kunna göra det jag tycker om så mycket. Mitt fokus har liksom ändrats, från att kunna tävla i Crossfit till att ens kunna träna utan att ha ont. Och det är verkligen allt jag vill, att kunna träna utan smärta eller att behöva skala. Nu hoppas jag bara att den där lilla lilla värken jag känner i axeln nu, är borta i morgon.
 
Foto: Andreas Folkler
 

Home sweet kitchen

I teorin känns det ganska lyxigt att äta alla måltider ute, där någon bara serverar det man vill ha. Men efter ett tag tycker jag det är ganska trist och jag saknar mitt kök och min egen matlagning. Jag brukar alltid komma hem med massa inspiration och speciella cravings. First out blev en tomat- och pesto-”pasta”. Snabbt och lätt med mängder av smak. Även om det ser lite mörkt och gojsigt ut, haha.
 
TOMAT- & PESTOSÅS MED ZUCCHINIPASTA 1 portion
1 stor zucchini – 2 schalottenlökar – 1 vitlöksklyfta – Olivolja – ½ deciliter krossade tomater – Färsta körsbärstomater – 1 rågad matsked pesto – ½ paket bacon – Pinjenötter – Parmesanost – Salt – Peppar
 
Häll olivolja i en kastrull – Hacka schalottenlökarna fint och fräs tillsammans med pressad vitlök i kastrullen – Häll i krossad tomat – Salta och peppra och låt stå och puttra en stund – Dela tomaterna på mitten och blanda ner – Skär zucchinin till tunn spagetti (eller använd en grönsaksstrimlare om du har en sådan) – Lägg i saltat vatten och koka upp – Stek baconen – Blanda ner zucchinin och baconen med tomat- och pestosåsen – Rosta pinjenötterna i en torr panna – Servera med pinjenötter på toppen och riven parmesan.
 
Visa fler inlägg