Whole Life Challenge

Hösten tycker jag är en väldigt bra period för en omstart/utmaning/kick start/detox/ta-tag-i-sig-själv/what ever. Så när Headcoach annonserade att det var dags för en ny typ av paleo-challenge, tyckte jag det lät som en fantastisk idé. Jag gillar att ha saker att fokusera på, om det dessutom hjälper mig att ta mig igenom höstmörket är det bara en bonus.
 
Whole life challenge är ett koncept utformat som en tävling. Man anmäler sig som ett lag där man stöttar varandra, men samtidigt tävlar mot varandra. I sann CrossFit-anda. Utmaningen går ut på att lägga sig på en nutrition-nivå som man ska äta efter (man kan välja mellan tre olika – Preformance (strikt paleo), Lifestyle (paleo med vissa undandag) och Kick start (ingen skräpmat)), sen ska man också varje dag dricka vatten (22 milliliter per kilo av sin kroppsvikt), stretcha minst 10 minuter, träna/röra på sig, äta kosttillskott som man anser sig behöva, skriva en reflektion samt följa en livsstilsförbättring som presenteras varje vecka (typ sova åtta timmar, äta grönsaker med varje måltid, ha tid för sig själv etc.). Dessutom ska man följa sin utveckling genom att göra en work out i början av utmaningen, för att göra samma igenom på slutet för att se sin förbättring.
 
Varje dag fyller man i vad man gjort, hur man ätit och skriver sin reflektion och får poäng för allt man gjort. För kosten börjar man på 5 poäng och får minus för varje sak man äter som inte är okej på sin nivå. Annars får man 2 poäng för träning, 2 poäng för stretch/mobilitet, 1 poäng för vatten, 1 poäng för kosttillskott, 1 poäng för »livsstilsförbättringen« samt 1 poäng för reflektion. Så varje dag är helt enkelt värd 13 poäng och den som efter 56 dagar har flest poäng, vinner.
 
Jag gillar konceptet att man inte är helt körd bara för att man en dag väljer att ha ost i sin tacos eller inte orkar träna, man får bara ett minuspoäng. Har man dessutom lyckas samla ihop tillräckligt med poäng varje vecka så får man bonuspoäng att fylla upp sin score med om den en dag inte skulle vara i topp. 
 
Det ska bli kul det här, på lördag är första dagen sen kör det på fram till 13 november. 8 veckor, 56 dagar. Jag antar utmaningen med att få in allt det här som en rutin i mitt liv. Woop!
#1 - - Annika Soulcityguide:

Wow, vilken utmaning! Men skönt om man får in det som rutin :)

#2 - - MADDISENJ.SE:

Spännande det låter, ska bli kul att se hur du upplever det :)

#3 - - Cornelia:

Det låter som en rolig utmaning, gillar också det där med att man inte är helt körd om något skulle svikta någon dag - man är ju ändå människa liksom! Stort lycka till i utmaningen! :)

#4 - - Karin FitnessochHälsa:

Lät som en rejäl utmaning! (Beroende på utgångsläget såklart.) Lycka til!