Cauliflower + Cocos ♥
Så i jakten på WLC-vänlig mat blev första receptet ut ett test från Kristin Kaspersens bok, Good Food. Jag har dock modifierat det för att det ska passa reglerna. Inget gluten och ingen mjölk. Och ingen ost egentligen, men den är ju lätt att skippa eftersom den bara är riven på toppen.
Jag tyckte ju att det såg så himla gott ut i boken. Egentligen är jag inte jätteförtjust i blomkål, men när det blandades med kokosmjölken så blev smaken mildare och oj så gott. Loved it. Fisken lyckades jag inte helt med, men har fått tips om att ånga den i vatten blandat med vitt vin i ugnen. Ska testa det nästa gång.
Torsk med blomkålspuré 2 portioner
2 portionsbitar torskrygg (fryst eller färsk) – Salt – Svartpeppar – Pinjenötter – Parmesanost – Ett litet blomkålshuvud (cirka 350 gram) – 3½ deciliter krämig kokosmjölk
Dela blomkålen i mindre buketter – Koka blomkålen mjuk i kokosmjölken med lite salt – Salta och peppra torsken och stek snabbt på hög värme så att den får fin yta – Ställ in fisken i ugnen tills den har en temperatur på 50–54 grader – Ta ut ur ugnen och låt torsken bli helt klar av sin egna värme (ska vara 56 grader) och låt vila en stund – Häll av kokosmjölken från blomkålen, men spara den för att användas till senare – Mixa blomkålen med en stavmixer och tillsätt lite av kokosmjölken i taget, tills önskad konsistens – Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna – Servera blomkålspurén och fisken tillsammans med pinjenötterna, riven parmesan och färsk basilika
Ååååh vad gott det ser ut! Tror du att man skulle kunna göra ett veganskt alternativ på denna? :D