Back to basic CrossFit

Vi har på riktigt världens bästa Headcoach. Han har alltid en tanke bakom sina programmeringar och ingen period sällan den andra lik. Han provar nya saker, lyssnar på önskemål och fokuserar på teknik och basövningar. Den senaste perioden började denna veckan, med bakgrund i att många klagat på att det varit för lätt. Som skadad spelar det mig inte så stor roll eftersom jag alltid måste skala ändå, men för dom som kör RX är det tuffa tider som gäller nu. Vecka ett är dessutom döpt till »Beast week«, det säger en del.
 
Styrkan är uppbyggd med många reps – i måndags till exempel 14-12-10-8 reps – något vi sällan gör. Det brukar oftast hålla sig runt 8–6 reps. Nu ska det här byggas mjölksyra-tålighet. Dessutom innehåller inte onsdagarna någon styrka alls. Det betyder typ en timmes metcon. Good stuff.
 
Denna veckas onsdags-pass var definitionen av CrossFit. En godispåse med fyra olika, klassiska, CrossFit-metcons. Flås och uthållighet. Och så förbannat roligt. Mitt fokus just nu är att kunna få ut så mycket som möjligt av passen utan att byta ut för många av originalövningarna. Hellre rätt övningar med lätt vikt än andra övningar med tyngre vikt. Och igår blev dagen när jag gjorde riktiga burpees och wall balls för första gången på fyra månader. Båda övningarna ligger egentligen på min hat-lista, men idag var det till och med roligt. Jag kunde göra dom helt utan smärta. Den känslan. ♥
 
Att be till CrossFit-guden. Haha. Fyra-Metcons-På-Rad-Döden.
 
 
Metcon 1 – 10 minuter AMRAP
400 meter löpning/rodd
21 kettlebell svingar
12 pull ups/ring rodd
 
5 minuter vila
 
Metcon 2 – 8 minuter AMRAP
30 abmat sit ups
15 marklyft
 
5 minuter vila
 
Metcon 3 – 6 minuter AMRAP
9 wall balls
6 burpee to target (hoppa upp och nudda något minst 10 centimeter över huvudet)
 
5 minuter vila
 
Metcon 4 – 4 minuter AMRAP
40 double unders/80 single unders
20 air squats
10 hand release push ups (armhävningar där händerna måsta lätta från marken i bottenläget)
#1 - - Cornelia:

Åh, det låter så himla kul!!

#2 - - snie.blogg.se:

Grym du är!!

TACK för tipset med hopprepet. Ska öva på det! Såg svårt ut, men som du säger lite utmaning!

#3 - - Em:

SV: Tack snälla! Ja visst är det :)

#4 - - Karin FitnessochHälsa :

Härligt det låter! Grym bild när ni tillber Crossfit-guden!